Löpning #8/50 Summer edition

#8/50 12 km. Dagen började med ett rätt behagligt sommarväder. Växlande molnighet och ca 20 grader med en lite kylig vind. Var ute och fixade med pelargonerna tills regnet tvingade in mig. Fikade och skulle bara lägga mig och vila en stund före löpningen. Knappt två timmar senare lyckades jag få upp mig ur soffan igen. Det har varit mycket och slitsamt de sista månaderna…så det var nog välbehövligt med soffdvala.

Funderade och funderade på hur vi skulle springa idag och rådbråkade mitt samvete. Det blev till slut en sjua med Fille. Har haft två vilodagar så då fick mitt onda stå ut lite längre och Fille fick springa av sig ordentligt. Tittade lite på tiderna och vilket jämnt tempo vi håller jag och Fille, 4:26, 4:28, 4:29, 4:27, 4:25, 4:37, 4:33. Det är lite spännande (läs rörigt…) att springa förbi stället med hela flocken små ettriga jyckar, ett tiotal såna där små saker som knappt kan kallas hundar, som bjäbbar och springer med. Stället innan med ett gäng Grand Danois hade inga hundar ute. Kan vara synnerligen rörigt att springa förbi där annars också.

Vi sprang på rätt bra även Hugo och jag. Var ett betydligt bättre väder för Hugo att springa i, 14-15 grader, ingen sol och regnet hängde bara i luften. Han har liksom jag svårt för det där att springa när det är varmt. Tycker allt att vi pinnar på rätt bra även de där sista fem km.

Det känns ändå rätt bra att det kommer någon bättre löpardag emellanåt då det känns att formen finns där bakom och lurar. Vi tangerade nog bästa snittempo idag med 4:50 på 12 km. Utan att jag var helt död efteråt. Tyvärr glömde jag att stretcha, det lär jag väl få lida för imorgon…

This entry was posted in #blogg100, Löpning, Träning and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.