Löpning #35/2017 Göteborgsvarvet

#35/2017 21 km. Så var det avklarat. Årets stora ångestmoment, Göteborgsvarvet. För sjätte gången. Trots den där ångesten inför så är det faktiskt fortfarande väldigt kul att ta mig runt det där Varvet. Som vanligt var målet att göra första milen på under timmen och sen är all löpning utöver det en bonus. Och så blev det. Milen på knappt 58 minuter och sen sprang jag lite när jag kände för det. Ett väldigt behagligt varv även fast det var för tok för varmt för mig. Ambulanserna körde skytteltrafik, sprang förbi några som kollapsat och fram på slutet en man som vinglade fram. Funktionärerna tog hand om honom så att jag kunde springa vidare. Det är ett väldigt bra arrangemang. Det har dock lite förbättringspotential. Vi höll på att missa vår startgrupp eftersom det var så dåligt med bussar från Svenska mässan. Nästa år får vi allt vara ute i bättre tid. Och så är det det där med toaletterna. Det är lååånga toaköer. Hann i alla fall precis hoppa in i startgruppen så att det bara var att promenera mot start. Just in time! Tog häng på farthållarna med 2:10 på ryggen. Bra för att inte dra på för mycket i början. När jag insåg att de skulle komma till milen precis över timmen drog jag på. Sprang ikapp fd kollegan som jag lurat med att springa i år. Drog på lite igen för att hinna med den där milen under timmen. Sen när den var uppnådd tog jag det så där lite relalalaxat. Gick och sprang i den mån jag tyckte jag orkade. Fick lite känningar av höger knä och ryggen så kan inte påstå att jag tog ut mig direkt. Med tanke på hur lite känningar jag har så här dagen efter att ha tagit mig runt en halvmara skulle jag kunna ha tagit i en hel del till. Är ändå nöjd att jag inte låter mig dras med och tar ut mig alldeles. Det är inte värt att dra på mig skador för att springa långt en gång om året. Det här var rätt behagligt! Tillräckligt behagligt för att orka springa in i mål.

Runkeeper skojade till det och gjorde en liten extraloop så den stämmer inte riktigt. Dessutom glömde jag att stänga av den direkt när jag gick i mål. Chipet stämmer bättre, sluttid 2:17:49.

Anmälan är redan gjord för nästa år. På´t igen bara!

IMG_5662[1]

This entry was posted in Löpning, Träning, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

One Response to Löpning #35/2017 Göteborgsvarvet

  1. Pingback: Löpning #36/2017 | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] ← Löpning #35/2017 Göteborgsvarvet […]