Skulle baka de glutenfria hamburgerbröden. Det blir inte så många på dubbel sats så jag körde på fyrdubbel. Upptäckte lite för sent att jag inte hade tillräckligt med varken rismjöl eller bovetemjöl. Det blev till att improvisera. Ökade på mängden majsmjöl och la till havremjöl. Sen läste jag inte receptet ordentligt utan av bara farten tog jag psylliumfröskal som det är i fröfrallorna jag bakar oftast istället för fiberhusk som det skulle vara i det här receptet. Nåja, det gick ju bra. Blev riktigt goda frallor.
För dubbel sats, 16 frallor, blanda:
1000 g vatten
25 g jäst
200 g majsmjöl
150 g rismjöl
290 g bovetemjöl
60 g havremjöl
2 tsk salt
30 g psylliumfröskal
Jäs i 1,5 h under bakduk.
Ha olja på bakbordet och olja på händerna.
Dela upp degen/smeten till 16 frallor, 8 per plåt med bakplåtspapper. Blir fyra plåtar. Jag använde en slickepott för att dela och sen forma till dem på plåtarna. Degen var lite kletig men ändå fast.
Låt frallorna jäsa i en timme.
Vi har varmluftsugn så två påtar gräddas samtidigt på hylla 1 och 3 nerifrån i knappt 220 grader i 15 minuter och sen ytterligare 15 minuter efter plåtarna bytt plats i ugnen.
Omdömet från kräsne tjugoåringen: De smakar nästan som vanliga frallor. Med beröm godkänt alltså. 🙂
Kommentarer
No Trackbacks.