Glutenfria man tager vad man haverfrallor – recept

Skulle baka de glutenfria hamburgerbröden. Det blir inte så många på dubbel sats så jag körde på fyrdubbel. Upptäckte lite för sent att jag inte hade tillräckligt med varken rismjöl eller bovetemjöl. Det blev till att improvisera. Ökade på mängden majsmjöl och la till havremjöl. Sen läste jag inte receptet ordentligt utan av bara farten tog jag psylliumfröskal som det är i fröfrallorna jag bakar oftast istället för fiberhusk som det skulle vara i det här receptet. Nåja, det gick ju bra. Blev riktigt goda frallor.

IMG_9805[1]

För dubbel sats, 16 frallor, blanda:

1000 g vatten

25 g jäst

200 g majsmjöl

150 g rismjöl

290 g bovetemjöl

60 g havremjöl

2 tsk salt

30 g psylliumfröskal

Jäs i 1,5 h under bakduk.

IMG_9798[1]

Ha olja på bakbordet och olja på händerna.

Dela upp degen/smeten till 16 frallor, 8 per plåt med bakplåtspapper. Blir fyra plåtar. Jag använde en slickepott för att dela och sen forma till dem på plåtarna. Degen var lite kletig men ändå fast.

IMG_9801[1] IMG_9803[1]

Låt frallorna jäsa i en timme.

Vi har varmluftsugn så två påtar gräddas samtidigt på hylla 1 och 3 nerifrån i knappt 220 grader i 15 minuter och sen ytterligare 15 minuter efter plåtarna bytt plats i ugnen.

Omdömet från kräsne tjugoåringen: De smakar nästan som vanliga frallor. Med beröm godkänt alltså. 🙂

This entry was posted in Bröd, Glutenfritt, Mat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.