Såpvatten för att lura ut hovböld

Har fått två tips om hur en hovböld på häst kan luras ut.

  1. Våtvarmt omslag som får sitta ett dygn.
  2. Låt hästen stå med hoven i varmt såpvatten.

Inget av dem kändes som att, ja men det här kommer funka skitbra på hispiga Maja. Tänkte att det kan ju inte gå annat än åt skogen så prövade tips nummer två att prova att sätta ner hoven i en hink med varmt såpvatten. Maja hoppade haltande undan efter bästa förmåga. En hink med sågvatten var jättefarligt! Fick tålmodigt vänja henne vid hinken med mutor i form av kraftfoderpellets som belöning. Fick faktiskt till min stora förvåning ner hoven i hinken efter ett tag och hon stod kvar säkert i en knapp minut eller så med konstant matning med belöning. Sedan klev hon ur, välte ut såpvattnet och trampade så klart på hinken och blev rädd. Gick in och bytte vatten. Tre gånger till fick jag ner hoven men stannade kvar med den i vattnet, det gjorde hon inte. Efter tre gånger var såpvattnet slut och allt uthällt i boxen igen. Får vara nöjd med att jag överhuvudtaget fått ner hoven i såpvattnet. Kanske att det gör någon nytta. Det får bli ett försök till lite senare. Ska prova att muta med hö så att hon har annat att tänka på.

IMG_5012[1] IMG_5011[1]

 

 

This entry was posted in Nordsvensk and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

2 Responses to Såpvatten för att lura ut hovböld

  1. Pingback: Birkir smakade på det varma såpvattnet | Haargaard

  2. Pingback: Maja står på benet och belastar det igen | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] ← Såpvatten för att lura ut hovböld […]

  2. […] i flera omgångar under eftermiddagen/kvällen igår att få Maja att stå med hoven i varmt såpvatten igen. Det ville hon INTE! Det blev mycket såpvatten spillt i boxen och runt studsade hon haltande […]