Löpning #4/2016

#4/2016 9,4 km. Gaah, ren envishet och pannbensträning. Det kom snö igår. Idag har det varit 2 plusgrader. Om det nu ska komma snö hade det ju varit trevligt om det hade kunnat hålla sig strax under nollan. Det här underlaget suger! Det går inte att springa med de vanliga underbara NikeFree Flyknit utan det fick bli Icebugsen. Mina fötter och Icebugsen är inte helt överens. Framför allt inte stortånageln på höger fot. Men det var bara bitvis som Icebugsen var adekvata för underlaget. Då är de helt fantastiska med avseende på greppet. När jag springer med Fille, draghunden, är det rena rama livförsäkringen… Det var dock långa sträckor med mer eller mindre enbart ren asfalt eller oljegrus. Det är inte speciellt kompatibelt med Icebugs. Det är rätt obehagligt att springa med dubb utan snö eller is som underlag. Det blir inget som helst frånskjut i steget. Dessutom sliter det väldigt mycket på dubben. Försökte springa där som det var som bäst underlag för skorna. Bredvid vägen i snön… det var bitvis synnerligen halkigt ner mot vägdiket. I värsta slasket där det fanns något sånt att springa i. På den packade snön på vägbanan. Men det blev en del ren asfalt ändå.

Det var motigt, tungt och gick låååångsamt men sprang gjorde vi. Det var bra gjort!

Hade på mig för mycket kläder… mellan 2-3 km åkte vantarna och den varma vintermössan av och bara sommarmössan blev kvar på huvudet. Fast det är nog allt bättre att vara för varmt klädd än tvärtom, för kallt.

Tog lite bilder från andra varvet med Hugo för att demonstrera variationen på underlaget.

IMG_7418[1] IMG_7390[1] IMG_7393[1] IMG_7397[1] IMG_7398[1] IMG_7402[1] IMG_7404[1] IMG_7407[1]

Hästarna stod och väntade vid grinden för att få komma  över till maten när vi kom hem. Jag tror de vet att det är färdigsprunget efter varv nummer två med Hugo.

IMG_7413[1]

This entry was posted in Hundar, Löpning, Träning and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.