Löpning #17 Vår 2015

#17 9,4 km. Fy för den lede, idag var det tungt… Sista dagen på jobbets motionsutmaning och hundar som tyckte det var hög tid för en löparrunda. Det fick bli en löparrunda alltså, även om jag inte hade någon som helst varken lust eller ork. Är kanske inte helt kry, kan det vara en förkylning som ligger där och lurar..? Känner mig inte dålig men inte heller helt bra.

Första varvet med Fille. Det gick inte så fort som det brukar. Antingen lyckades jag bromsa, lyckades inte få upp farten på benen eller så var Fille inte riktigt så taggad som han brukar vara när vi springer iväg. Gissar på det mellersta alternativet… Precis när jag hade gratulerat mig till att ha lyckats ta mig igenom första fjärdedelen av löpningen sprang vi in i motvinden. Dagens väder, 10 grader varmt, molnigt och blåsigt. Klarade oss från regn, det är en rätt bra sak.

Andra varvet med Hugo. Det går som tur är inte lika fort med Hugo. Det där att springa iväg på varv nummer två efter att ha stannat till och bytt hund, det är inte riktigt min grej vad det verkar. Det tar lång tid att övertyga kroppen att det inte var dags för vila utan ytterligare ett varv. Så fruktansvärt motigt. Krävdes fullt utslag på envetenheten idag… Vid sex km undrade jag hur sjutton jag skulle lyckas tvinga mig runt ytterligare dryga tre km. Nåja, skam den som ger sig. Matade på efter bästa förmåga (som idag var klart undermålig och bara ett resultat av min kanske inte alltid så braiga envishet) och lyckades faktiskt ta mig springandes (inte mycket till tempo dock) hela vägen hem.

Får väl säga att det är skönt att ha den där löpningen avklarad för idag…

This entry was posted in Löpning, Träning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.