Här vankades trevligt besök i rucklet igår, då vill det till att försöka hålla besökarna vid gott mod med något smarrigt. Den här gången fick de agera försökskaniner till premiärbaket av mandelkaka.
Recept glutenfri mandelkaka
2,5 dl mandelmjöl
1 tsk psylliumfröskal
1 tsk vaniljsocker
en nya salt
2 dl yoghurt (går bra med filmjölk också)
2 ägg
0,5 dl socker (rörsocker använde jag)
Blanda mandelmjöl, psylliumfröskal, vaniljsocker och salt.
Rör ner yoghurten.
Vispa ihop äggen och sockret ordentligt i en egen bytta.
Vänd försiktigt ner äggröran i mjölröran.
Häll i smeten i en smörjd springform, diameter ca 24 cm.
Skjuts in i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 min.
Servera med t ex vispad grädde och bär.
Receptinspiration från Friendly Bread – baka glutenfritt.
Det här var en riktigt god kaka med tillbehör. Den var precis lika god idag som igår och förmodligen kommer den vara lika god imorgon igen. En snutt finns fortfarande kvar till imorgon…
Blev visst en pannacotta kvar också… den delade jag och tonåringen på när lilleman somnat. Det är nog bland det godaste jag vet, den här hemgjorda vaniljpannacottan…
Kommentarer
No Trackbacks.