Löpning #19/50

#19/50 7,6 km. Hade inte blivit ledsen alls om jag lyckats hitta någon undanflykt för att slippa springa som jag hade kunnat köpa. Tyvärr gjorde jag inte det… Var i alla fall för sliten för att känna att det där med stark vind på slätten i kombination med en mil eller så var en bra idé. Kom på att jag faktiskt kunde slänga in hundarna i bilen och åka iväg till ett spår i skogen någonstans. Då skulle jag inte behöva springa så långt och hundarna ändå bli mentalt trötta av ny omgivning. Kändes som att bara jag kom ut och sprang en km så skulle det vara bara med det. Så Långås fick det bli. Hade aldrig sprungit där innan men hörde med grannen lite före jag körde iväg.

Började med Fille. Det där att springa med hund på ett nytt ställe blir rätt rörigt i början med allt nytt som ska kollas in och sniffas på. Nu är vi i o f s ute och jobbar när vi springer så det blir inget av med en massa revirpinkande. Sprang första varvet ca 1,9 km, vände och sprang åt andra hållet det andra. Konstaterade att det var bättre att börja med vänstervarvet, dvs som varv nr två. Bytte hund till Hugo. Om nu Fille var rörig i början var det småpotatis mot hur rörig Hugo var. Han är lite lurig också för hamnar han för nära blir det som att springa in i en betonggris och jag faller som en fura så det vill till att undvika det. Började i alla fall med vänstervarvet igen. Sprang varvet, bytte håll och sprang ett varv till. Så fyra varv allt som allt. På slutet av fjärde varvet ökade jag tempot och ansträngning. Höll på att ta livet av mig men lyckades hålla i fram till sista uppförslutet. Där fortsatte jag pressa på men tappade tempo. Kanske inte så konstigt i o f s eftersom det gick lite uppför. Hade som sagt egentligen ingen lust alls att springa idag men det kändes rätt bra det där att springa varv där i elljusspåret. Mentalt blev det liksom bara knappt två km och knappt två km, osv. Så rätt som det var hade jag sprungit de där fyra varven och fått ihop en sträcka av 7,6 km. Det hade jag verkligen inte räknat med när jag körde hemifrån. Dessutom var det betydligt mer kuperat där i spåret än vad jag annars springer här hemma på slätten. Är nog väldigt nyttigt som omväxling. Får nog försöka fortsätta springa lite kuperat någon gång i veckan även framöver.

Roligt är också att det nog faktiskt är så att den ökade träningsdosen har gett resultat. Även om jag inte lyckas öka tempot så är jag inte helt slut efter löpturerna i häradet 7-10 km. Det är stora framsteg!

This entry was posted in Löpning, Träning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.