Ny version glutenfritt omelettbröd

Var så otroligt sugen på något att äta så varför inte börja baka bröd nästan mitt i natten…? Kom att tänka på det där omelettbrödet jag bakade för ett tag sen. Det var faktiskt rätt gott och enkelt att slänga ihop. Det fick bli en annan variant idag eftersom jag inte hade nog med mandelmjöl hemma och kände mig redo för lite experimenterande.

Omelettbröd:

3 dl mandelmjöl

1 dl bovetemjöl

0,5 dl kokosmjöl

1 dl fibrex

1 msk bakpulver

1,5 tsk salt

6 ägg

3 dl vatten

0,5 dl olivolja

Till plåten:

Olivolja

Blanda ihop de torr ingredienserna. Vispa ihop de blöta. Blanda torrt och blött. Låt stå och svälla i fem minuter. Degen blev inte mycket till deg. Snarare en smet men jag lät mig inte nedslås utan hällde den i en långpanna och in i ugnen, 200 grader i 20 min. Hade inte alltför höga förväntningar på resultatet ska jag villigt medge men det blev hyfsat. Nästa gång ska jag testa med psylliumfröskal istället för det där fibrex.

IMG_5507[1]

This entry was posted in Bröd, Glutenfritt, Mat and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.