En kursdag om surkål, kimchi, kvass och kombucha

Idag har jag lärt mig mer, det har syrats vitkål, gjorts kimchi, smakats på rödbetskvass och kombucha hos Paulsson Paleo i Simlångsdalen. Har i och för sig både syrat vitkål, gjort kimchi och kombucha förr men rödbetskvassen var en ny bekantskap. När jag gjorde kimchi, den enda gången det hänt här hemma, upplevde jag det som väldigt krångligt. Är väl anledningen till att det inte har upprepats. Receptet vi gjorde kimchi på idag var betydligt enklare. Faktiskt lätt som en plätt. Det ökar sannolikheten att det blir gjort hemma. Det är så gott med kimchi! Får ta och försöka mig på det där med rödbetskvass också. Och ta tag i det där att syra vitkål. Med mig hem fick jag en burk vitkål och en kimchi av det vi gjorde idag. I väntan på att de ska bli färdigsyrade shoppade jag med mig lite godsaker hem, surkål, currykål och kimchi. De serverades som tillbehör till middagen. Så gott!

Nästa kurs hos Paulsson Paleo är om tre veckor om du är sugen på att lära dig mer om mjölksyrning.

This entry was posted in Mat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.