Det är lätt att fastna i vanor. Det går inte åt lika mycket mjölk här hemma längre men jag har en tendens att köpa på mig som när det var rykande åtgång. Hade i alla fall några paket mjölk med utgånget datum och funderade på vad jag skulle hitta på att laga för mat så att det gick åt åtminstone lite. Kom att tänka på ugnspannkaka. Det har vi inte ätit sedan vi började äta glutenfritt för drygt fyra år sedan. Googlade recept på glutenfri ugnspannkaka och hittade ett som verkade bra. Gjorde dubbel sats i långpanna. Den såg hur fin ut som helst när den kom ur ugnen och det blev förvånansvärt gott indränkt med sylt och grädde!
Recept för dubbel sats som passar för långpanna
8 dl mjölk
6 dl mjöl (ungefär hälften havremjöl och hälften majsmjöl)
Lite salt
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
8 ägg
Sätt varmluftsugnen på 200 grader (225 grader i en vanlig ugn). Häll upp hälften av mjölken i en skål och vispa ner mjöl, salt, bakpulver och fiberhusk. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt resten av mjölken. Rör ordentligt. Låt smeten vila i minst 10 minuter. Smöra en långpanna. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
Kommentarer
No Trackbacks.