Lillskruttan Audna mager som en skrika

Audna har inte kommit in i stallet på ett tag. Har noterat att hon blivit smal men fick en chock igår när hon kom in i stallet och jag såg hur mager hon blivit. Hon ser helt utmärglad ut. Pratade med veterinär idag och fick utskrivet avmaskningsmedel som hon fick första dosen av i eftermiddags. Ska dessutom ge extra luzern så att hon får i sig protein. Tempade 37,5 så ingen feber. Höll henne inne i stallet tills hon hade bajsat och det såg helt normalt ut. Inte verkade hon vara så där övermäktigt hungrig heller. Visst åt hon av luzernen men lite halvhjärtat så där och inte åt hon upp allt. Det sista stod hon bara och sparkade kring hinken. Inte slö utan lite busig som vanligt. Funderar så på vad det kan vara som gör att hon blivit så skrinn..? Fri tillgång på hösilage som de har. De andra hästarna är mer eller mindre feta allihop. Ny bal hösilage levererades på kvällskvisten och den fick hon komma till och det åt hon glatt av. Märkligt!

Vad kan kosta så mycket energi om det inte är något som är fel? Pälsfällning, hon har vuxit i mankhöjd, hon kanske inte hinner få i sig tillräckligt från hösilaget innan övriga flocken är mätta och går därifrån.

Trösten är ändå att hon verkar rätt glad och nöjd själv. Förhoppningsvis äter hon upp sig igen.

IMG_9214[1] IMG_9211[1]

Tog in Skálda som sällskap. Eftersom jag skulle ha koll på bajset ställde jag först Audna i den stora boxen och tänkte ha Skálda fritt i stallet. Det beslutet omprövades raskt när Audna var på väg att försöka hoppa över boxdörren. Istället fick Skálda stå i en box och Audna gå fritt i stallet.

IMG_9218[1]

Mamma Skálda åt glatt upp restera av luzernen som Audna lämnat. Audna är lika nyfiken som vanligt. Det är minsann inte lätt att fånga henne på bild för hon går efter och ska upp i kameran…

IMG_9231[1] IMG_9233[1]

Fick utskrivet en ny sorts avmaskningsmedel jag inte sett förr Fyrantel Vet.

IMG_9210[1] IMG_9222[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.