Glutenfria fröfrallor – recept

Eftersom jag fick hem den nyköpta boken nytt bröd – baka gott utan gluten igår kastade jag mig över baket när jag kom upp i morse. Har bakat både tekakor och fröfrallor men det får bli två olika inlägg för att enklare hitta igen recepten.

Efter att ha bakat fröfrallorna ett antal gånger är receptet lite modifierat. Bakar dubbel sats så att det blir fyra plåtar och 20 frallor. Det är bara att dubbla receptet .

Recept 10 st fröfrallor

700 g vatten (enligt boken 770 g vatten)

25 g jäst (20 g enligt boken)

10 g chiafrön

10 g svarta psylliumfrön (hade inga svarta så jag tog ljusa, gick bra det med)

10 g maizena

250 g majsmjöl (det går bra att byta ut minst upp till 70 g till bovetemjöl)

70 g havregryn

1 tsk salt

15 g psylliumfröskal

Vispa ihop vatten, jäst, chiafrön, psylliumfrön och maizena.

Tillsätt resten, majsmjöl, havregryn, salt och psylliumfröskal.

Låt degen vila under handduk eller plast i ca 2 timmar.

IMG_7532[2]

Klicka ut degen med hjälp av två skedar till 10 frallor uppdelat på två plåtar.

Låt frallorna vila i ca 30 minuter.

Jag satte på varmluften på ca 220 grader. Grädda bägge plåtarna samtidigt på första och tredje hyllan nerifrån i 15 minuter, byt därefter plats på plåtarna och grädda i 15 minuter till. Enligt receptet 225 grader i 25 minuter i mitten av ugnen.

IMG_7542[1]

Låt svalna innan du skär i frallorna.

IMG_7553[1]

Det här var faktiskt ett riktigt gott bröd som kan mäta sig med vanligt bröd. Blev en yta så att det blev något att bita i. Det fick t o m godkänt av tonåringen. Det är verkligen ett gott betyg… han är kräsen som få.

IMG_7558[1]

This entry was posted in Bröd, Glutenfritt, Mat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.