Eftersom jag fick hem den nyköpta boken nytt bröd – baka gott utan gluten igår kastade jag mig över baket när jag kom upp i morse. Har bakat både tekakor och fröfrallor men det får bli två olika inlägg för att enklare hitta igen recepten.
Recept till 8 tekakor:
12 g jäst
500 g mjölk
20 g olja
20 g sirap, jag tog ljus
100 g havremjöl
140 g bovetemjöl
1 tsk salt
(2 krm brödkryddor men det struntar jag i för det är jag inte förtjust i)
20 g fiberhusk
Vispa ner jästen i mjölken.
Tillsätt resten och blanda ihop till en jämn smet.
Jäs under plast i ca tre timmar.
Olja in bänk och händer väl.
Stjälp upp degen och dela i åtta bitar, rulla till bollar och platta ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Nagga om du vill.
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt tekakorna vila på plåten i ca 30 minuter.
Grädda i ca 15 minuter. De här var inne i ca 20 minuter.
Låt svalna helt innan du skär i dem.
De var ätbara även om det inte var det godaste jag ätit. Kommer ta tid innan jag vänjer mig vid det här glutenfria…
Kommentarer
No Trackbacks.