Glutenfria tekakor – recept

Eftersom jag fick hem den nyköpta boken nytt bröd – baka gott utan gluten igår kastade jag mig över baket när jag kom upp i morse. Har bakat både tekakor och fröfrallor men det får bli två olika inlägg för att enklare hitta igen recepten.

Recept till 8 tekakor:

12 g jäst

500 g mjölk

20 g olja

20 g sirap, jag tog ljus

100 g havremjöl

140 g bovetemjöl

1 tsk salt

(2 krm brödkryddor men det struntar jag i för det är jag inte förtjust i)

20 g fiberhusk

Vispa ner jästen i mjölken.

Tillsätt resten och blanda ihop till en jämn smet.

Jäs under plast i ca tre timmar.

IMG_7531[1]

Olja in bänk och händer väl.

Stjälp upp degen och dela i åtta bitar, rulla till bollar och platta ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Nagga om du vill.

Sätt ugnen på 200 grader.

Låt tekakorna vila på plåten i ca 30 minuter.

IMG_7543[1]

Grädda i ca 15 minuter. De här var inne i ca 20 minuter.

IMG_7554[1]

Låt svalna helt innan du skär i dem.

IMG_7553[1]

De var ätbara även om det inte var det godaste jag ätit. Kommer ta tid innan jag vänjer mig vid det här glutenfria…

IMG_7558[1]

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.