Var ska 18 nya änglatrumpeter förvaras..?

Har en gammal försummad änglatrumpet som fick ny jord i slutet av mars. Den har nog inte blommat sedan sist för tre år sedan. Efter den fick lite gödning med lakvatten från bokashi och dessutom ny jord så satte den fart att börja skjuta nya blad mest överallt. Hade fått tipset att bara göda upp den i sommar men det blev helt ohållbart som den där växte med ynkliga grenar och massor med stora blad. Det fick bli en kraftig beskärning. Jag har liksom så svårt att slänga något som kan bli liv så av de där grenarna som kapades av blev det 18 nya skott. Gjorde mitt bästa för att ändå ta livet av de där skotten genom att glömma dem ute i stekheta solen hela dagen utan att de kommit i jord. De kom i alla ner i varsin mjölkförpackning och fick vatten när jag råkade se dem alldeles urlakade ledsna. Dessutom fick de flytta till skuggan efter ett tag. Har gått och kikat på de där skotten sedan dess och undrat om de skulle ta sig. I går i regnet kunde jag konstatera att ALLA 18 skotten verkar vara på väg med att skjuta nya blad. Då slog det mig… var sjutton ska jag förvara 18 nya änglatrumpeter, förutom den stora moderplantan jag redan har, i vinter..?

En förvuxen tanig änglatrumpet:

Ledsna men har fått jord och vatten:

En flytt till skuggan efter de nästan dött i solen:

Så här såg de ut i regnet igår, alla de 18 nya skotten verkar ha tagit sig:

This entry was posted in Blommor, Trädgård and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.