Hektisk dag men en pallkonstruktion börjar ta form

Den här dagen har gått i ett. Började med en rejäl storstädning av stall och cementplatta. Kånkade in en pall pelletssäckar i pannrummet. Fixade plats i ladan för åtminstone den ena av storbalarna halm jag köpte i söndags. Tur för mig att jag har en otroligt duktig inneboende som är hjälpsam och tycker om att jobba. Tur för hästarna som kunde få lite halm att smaska på i väntan på ny hösilagebal och slapp svälta ihjäl. Veterinären kom vid lunchtid och vaccinerade alla åtta hästarna. Utfodrade hungriga sportlovslediga barn. Tryckte in lite jobb framför datorn. Körde till stan med två av barnen. Hämtade glasögon till en tonåring. Köpte en lampa för punktbelysning av min försöksverksamhet till ingefärsodling. Fikade på stan. Var till vårdcentralen med yngsta barnet. Vaxpropp som spolades, han var så duktig, och öroninflammation. Handlade mat och fiskade upp en av barnens kompisar som åkte med hem. Slängde i en av ungarna mat före fotbollsträningen. Slängde mig i bilen och körde till Tvååker och hämtade den förskrivna medicinen precis så jag hann före Apoteket stängde. Örondroppar och penicillin med dosering TRE gånger om dagen, gaaah! Körde hem igen. Medicinering av barn. Slängde ihop mat och in i ugnen. Ut och fixade hösilagebalen till hästarna och släppte över dem till maten. Fixade lite i stallet. In lagom tills det var dags att göra sallad och duka. Middag. Nattningsprocedur med yngsta barnet. Och så var klockan 22.

Tur att det inte är riktigt så här varje dag… fast det är inte långt ifrån.

Fick tips härom dagen om att använda pallar för kompostering. Under förmiddagen började en pallkonstruktion ta form. Hade tyvärr inte tillräckligt långa skruv för att göra klart den men hörnsektionen och ytterligare en sektion är förankrade med skruv och där skruven var för korta, mina nya pålitliga kompisar buntbanden. På inköpslistan står buntband och långa skruv. Kan nog bli rätt bra det där. Började fylla med dynga.

This entry was posted in Trädgård and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.