Med nytillskottet BonJovi kom regnet

När BonJovi flyttade in kom äntligen regnet. Det är inte ofta jag får tillfälle att längta efter regn här på hallandskusten där det ofta regnar på tvären men den här sommaren är en sommar då längtan efter regn varit påtaglig.

Hämtade hem vår nya häst BonJovi på förmiddagen. BonJovi är importerad från Irland som fyraåring och är numera en stabil farbror född 1993. En sådan trevlig häst han verkar vara, en tinkerkorsning som precis kvalar in till ponny. Han funderade en liten stund om han verkligen skulle behöva gå på den där hästtransporten men sen traskade han snällt på. Lugnt och fint. När jag skulle lasta av från transporten gick det också lugnt till. Han försökte börja backa men så länge det tog emot, antingen av stången bak eller grimskaftet fram stannade han snällt kvar utan att bli hispig för att sedan lugnt backa av när allt var lossat.

Lagom tills han kom av transporten hade surkärringarna hemma i hagen vaknat till och förstått att här var det en ny hästkompis på gång. BonJovi tog dock ingen större notis om dem, förutom en kort bläng, utan gick bara iväg för att äta och bekanta sig med de nya omgivningarna.

Bergthora och Melódia tröttnade snabbt och gick iväg för att äta men Maja och Audna stod kvar en bra stund där bakom stänglset och undrade vad det var för en prick som flyttat in.

Efter någon timme släppte jag ihop dem. Så klart var det Maja och den tetiga lillskruttan Audna som jagade runt nykomlingen men med en så lugn äldre herre hade de inte så mycket för det. Det tog inte många minuter före de lugnat sig och istället ägnade sig åt att äta.

Än så längre har det alltså gått bra med nytillskottet. Det är bara Maja som går som en svans efter honom. Får väl se när hon tröttnar på det.

IMG_7434[1] IMG_7439[1] IMG_7445[1] IMG_7451[1] IMG_7460[1] IMG_7464[1] IMG_7470[1] IMG_7475[1] IMG_7478[1] IMG_7482[1] IMG_7489[1] IMG_7494[1]

This entry was posted in Hästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

2 Responses to Med nytillskottet BonJovi kom regnet

  1. Pingback: Maja har dåligt inflytande | Haargaard

  2. Pingback: Kärlek vid första ögonkastet | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] Här flyttade in en stabil äldre herre i torsdags, tinkerkorsningen BonJovi.  Tänkte morgonen efter att jag skulle ut och provrida nytillskottet. Från att ha varit en stabil äldre herre hade Maja på mindre än ett dygn förvandlat honom till en hispig unghäst i sinnet. Eftersom han kändes orolig började jag med att gå iväg på en promenad. Maja sprang efter i hagen och ropade, kom hem till mig igen du döööööööör om du går, kom hem, kom hem. Så BonJovi tvärvände, brände sönder handen på mig med grimskaftet och sprang tillbaka till Maja där han lugnt stannade. Försökte en gång till, samma sak. Maja ropade och han tvärvände. Det är inte bra att träna in dåliga beteenden, så bytte taktik. Slängde mig upp barbacka och försökte från ryggen med grimma och grimskaft. Samma sak. Tvärvände och sprang tillbaka till Maja. Kände att det där skulle inte gå så ändrade taktik igen. Red helt enkelt grusvägen hemåt igen. Det var återigen att gå ifrån Maja vilket gick bra en bit, sedan vände han tillbaka till Maja igen. Envis som jag är så red jag hemåt igen. Då gick det och vi avslutade med stå stilla en stund och att han var duktig. […]

  2. […] blev kärlek vid första ögonkastet. Maja och BonJovi. De hänger ihop mest hela tiden. Det tycker de är mysigt. Matten är inte riktigt lika nöjd. […]