Så stod det äntligen lakritspannacotta på menyn.
Recept
3 dl grädde
2 msk socker/rörsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk lakritsrotspulver
1 gelatinblad
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Under tiden rör ihop grädde, socker, vaniljsocker och lakritsrotspulver i en kastrull. Koka upp. Ta av från värmen. Rör i det urkramade gelatinbladet. Häll upp i lämpliga portionsskålar.
Siktade på lite (med betoning på lite) ytterligare lakritsrotspulver innan servering. Det blev ändå lite för stark lakritssmak. Jag tyckte visserligen att det var gott. Tonåringen tyckte inte om det så jag åt nästan två portioner (tur jag springer lite då och då ). Lilleman började med omdömet delicious, men sen var det nog inte så gott för han lämnade rätt mycket. Blev inte helt stelt med ett gelatinblad men en rätt hyfsat stabil och trevlig konsistens.
Slutsats: Vaniljpannacotta är helt enkelt godare. 🙂
Kommentarer
No Trackbacks.