Lilleman ville ha något gott efter maten och noterade att där fanns en burk med Delicatobollar i skåpet. Så vi fick varsin, jag och de tre ungarna som befinner sig i rucklet ikväll. Konstaterade att de faktiskt inte var speciellt goda den där köpevarianten utan att de chokladbollar vi (eller jag kanske ska benämna mig som jag…) gör själva är betydligt godare. Så vad gjorde jag om inte ställde mig och fixade hemgjorda chokladbollar. Förutom att de blir så mycket godare, är de inte riktigt men nästan gjorda på bara ekologiska råvaror. För att få dem helt glutenfria kan ren havre användas. Eftersom jag inte tycker om kaffe använde jag mandelmjölk som vätska istället. Oftast anävänder jag bara vanligt kallt vatten. Något konserveringsmedel behövs inte, svosch säger det så är de slut… Fast har lagt undan några till fikat imorgon.
Recept:
100 g smör
3 dl havregryn
0,5-1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5-2 msk kakao
3 msk mandelmjölk eller kallt vatten
Rör ihop, rulla bollar, rulla i kokosflingor, klart!
Kommentarer
No Trackbacks.