Glutenfritt delikatessknäcke, fröknäcke – recept à la rucklet

Har bakat det glutenfria delikatessknäcket sen i augusti men nu tror jag att jag har kommit på det slutliga receptet. Dagens variant var väldigt god! Inte blev det sämre av en väldigt god och krämig Brie som kompanjon.

IMG_6469[1]

Recept Delikatessknäcke à la rucklet

2 dl majsmjöl (eller 1,5 dl majsmjöl och 0,5 dl bovetemjöl)

1 dl sesamfrö

drygt 0,75 dl solrosfrö

drygt 0,25 dl pumpafrö

0,5 dl linfrö (Obs! Hela inga krossade, gift vill vi inte ha!)

1 tsk salt

Blanda alla torra ingredienserna i en skål.

Tillsätt:

0,5 dl rapsolja

2,5 dl nykokt vatten

Rör ihop till en smet.

Dela upp smeten på två plåtar täckta med bakplåtspapper.

Tryck ut det tunt med hjälp av ett annan bakplåtspapper. Det är lätt som en plätt.

Grädda i varmluftsugn, 150 grader på nivå 1 och 3 (räknat underifrån) i 30-35 minuter.

Klart!

IMG_6470[1] IMG_6472[1]

This entry was posted in Bröd, Glutenfritt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.