Har bakat det glutenfria delikatessknäcket sen i augusti men nu tror jag att jag har kommit på det slutliga receptet. Dagens variant var väldigt god! Inte blev det sämre av en väldigt god och krämig Brie som kompanjon.
Recept Delikatessknäcke à la rucklet
2 dl majsmjöl (eller 1,5 dl majsmjöl och 0,5 dl bovetemjöl)
1 dl sesamfrö
drygt 0,75 dl solrosfrö
drygt 0,25 dl pumpafrö
0,5 dl linfrö (Obs! Hela inga krossade, gift vill vi inte ha!)
1 tsk salt
Blanda alla torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt:
0,5 dl rapsolja
2,5 dl nykokt vatten
Rör ihop till en smet.
Dela upp smeten på två plåtar täckta med bakplåtspapper.
Tryck ut det tunt med hjälp av ett annan bakplåtspapper. Det är lätt som en plätt.
Grädda i varmluftsugn, 150 grader på nivå 1 och 3 (räknat underifrån) i 30-35 minuter.
Klart!
Kommentarer
No Trackbacks.