Såg ett tips härom dagen om en ny bok om att baka glutenfritt bröd, Nytt bröd – Baka gott utan gluten. När jag googlade boken hittade jag en länk till ett recept ur boken på en sirapslimpa. När jag handlade på vägen hem från jobbet idag köpte jag jäst och mörk sirap. När jag ändå höll till i köket för att laga mat slängde jag ihop degen till sirapslimpan också. Degen kändes som play doh-lera ungefär när jag efter ett par timmar bakade ut den för att forma den till en limpa och lägga på plåten. Tänkte inte riktigt på att det var ett långbak det här… men det blev en limpa klar i alla fall innan klockan blev mitt i natten. Rätt ok smak. Är inte så förtjust i brödkryddor, så de skippade jag. Lite klabbig konsistens men inte alls som det glutenfria brödet som blir som tapetklister av all stärkelse. Nu kunde jag så klart inte låta bli att skära upp och provsmaka medan brödet fortfarande var varmt. Varför instruktionen att brödet ska vara kallt innan det skärs upp står i receptet förstår jag inte riktigt..?
Var länge sen jag hade ork och lust att hålla på att baka, laga mat och fixa rent generellt men nu bara rasslar det på…
Om jag hade varit snäll i år hade den här boken varit ett paket jag gärna fått av tomten…
Kommentarer
No Trackbacks.