Rapport från sjukstugan och akuten i Varberg en lördagskväll

Jaha det där med att en olycka sällan kommer ensam. Det började i fredags eftermiddag. Kattungen Lotus klättrade omkring på 22ans trådbacksställning. Något gick fel. Sen hoppade hon omkring på tre ben. Vi har avvaktat under helgen. Hon har ont men äter och dricker. Hoppar fortfarande omkring på tre ben men busar med brorsan Boss gör hon trots sitt onda ben. Imorgon blir det veterinären.

Så i lördags skulle jag prova att ta med Fille på en runda tillsammans med vår inneboende till häst och en handhäst. Det blir inga fler hästpromenader med Fille kan jag meddela. Det var ingen bra kombo. Fille var otålig att komma iväg och Melódia blev så stressad så jag for i backen med Melódia hoppandes över mig och ryttaren hamnade på rygg i gräskanten några meter längre fram. Efter en lördagskväll på akuten med den stackars ryttaren med ryggsmärtor kunde det i alla fall konstateras att det inte var några frakturer eller något annat allvarligt. Det var otroligt skönt! En redig smäll var det likväl så ont kommer det att göra ett bra tag. Själv fick jag en smäll på ankeln när Melódia studsade över mig och jag for på rygg rätt ner i backen. Lyckades hålla emot huvudet så att det bara slog lätt i grusvägen. Mörbultad, blåmärken, värk och ett sår i trakten av den sedan tidigare aldrig riktigt läkta svårt stukade fotleden. Men det går över det hade kunnat gå betydligt sämre.

Har generellt rätt mycket åsikter om svensk sjukvård som lämnar en hel del övrigt att önska men akutsjukvården i Varberg får klart godkänt. Vi hann knappt komma in i väntrummet innan patienten blev omhändertagen. Visst tog det tid mellan mottaget, traumastabilisering, den mycket grundliga undersökningen, röntgen och utskrivning men allt som allt så var vi därifrån igen inom fyra timmar. Personalen gör ett fantastiskt jobb! Det var väldigt intressant att studera hur det fungerar så där som medföljare. Ett stressigt och förmodligen ofta ett mycket otacksamt men så viktigt jobb. Tack för ett gott arbete igår kväll!

img_35641 img_35681

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

One Response to Rapport från sjukstugan och akuten i Varberg en lördagskväll

  1. Pingback: En hästpromenad så här dagen efter | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. […] ← Rapport från sjukstugan och akuten i Varberg en lördagskväll […]