Andra dosen antibiotika slank ner till slut

Ändrade taktik från gårdagens första dos antibiotika efter skadan från i förrgår. Eftersom hon är lite lurig i stallet Maja och med cirkus 600 kg häst medföljer det en hel del respekt så fick det bli medicinering i hagen. Hon var sannerligen inte med på noterna att äta den där antibiotikan. Efter en hel del spring ändrades taktiken. Gissade att hon helt enkelt är rädd för själva doseringssprutan. Inte egentligen att äta själva medicinen även om det kanske inte tillhör det hon gillar mest. Det fick bli tillvänjning av sprutan meddelst morotsmatning. Islänningarna hjälpte också till genom att vara framme och verkligen visa intresse för både sprutan och morötterna. Då tog det inte så lång stund så var hon medicinerad och klar med andra dosen antibiotika. Själv var jag snyggt dekorerad med antibiotika över hela tröjan.

Nästa moment var att försöka komma nära rumpan för att skölja såret med koksalt. Det gick inte ens med hjälp att hålla henne. För hon tänkte minsann inte släppa fram någon i närheten av baken. INTE! Gick knappt att ens komma nära för att lyckas ta en bild. Fick i alla fall sprutat på lite koksalt men eftersom såret såg så fint ut kändes det inte lönt att bråka mer med henne.

Med tanke på hur rädd hon är för allt så går det ändå relativt bra…

IMG_2208[1] IMG_2206[1]

IMG_2215[1]

This entry was posted in Nordsvensk and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

One Response to Andra dosen antibiotika slank ner till slut

  1. Pingback: En kamp med tredje dosen antibiotika | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. […] att det skulle gå hyfsat bra idag med antibiotikan eftersom det till slut gick riktigt bra igår med morotsmuta. Icke! Fick börja med att försöka fånga henne i hagen. Det ville hon INTE, så det tog sin tid. […]