Prövat glutenfri smulpaj

När tonåringen kommit igång tog vi en övningskörningsrunda till Stensjöstrand för att titta till unghästarna. Framför allt Skálda. Har varit så orolig för henne. Hon såg så ledsen och hängig ut när jag var där förra lördagen. Även jag är så ledsen så ledsen men Skálda såg i alla fall lite gladare ut idag.

IMG_3808[1]

Kom på att jag skulle ta vara på några av alla äpplen. Det är ett Aliceträd. Äpplena är goda tills de mognar och blir äckligt mjöliga…

IMG_3813[1]

Försökte desperat googla på glutenfri smulpaj men i stort sett alla recept innehöll någon form av sån här glutenfri mjölmix och någon sån har jag inte köpt. Hittade till slut ett med enbart havregryn som jag kunde använda som bas. Blev faktiskt rätt gott även om huvudet är allt annat än närvarande så jag gjorde det mesta fel. Potatismjölet och för mycket av sockret hamnade i smulet istället för att strös direkt på äpplena och största delen av smöret skivade jag på över smulet… Ska ha mindre socker nästa gång och det får nog bli en investering i farinsocker också.

IMG_3817[1]  IMG_3818[1]

Det är inte klokt vad det växer där altanen var. Idag noterade jag att det växte flera självsådda plantor physalis också. Inte hinner de väl mogna innan det är för sent förstås… De självsådda tomaterna trivs bra där vid husväggen. De enda som kanske möjligtvis hinner mogna några stycken om det bli varmt och sol några dagar till.

IMG_3815[1] IMG_3816[1]

Så har vi vår alldeles egen batman i hagen, den lille goe Loke från Haargaard. Det ser för kul ut när fölen tappar fölpälsen så att det blir som en mask.

IMG_3820[1] IMG_3822[1]

Kopplade bort det befintliga vattnet i stallet för att förbereda för nya slangen som kommer på onsdag. Funderade ett tag på hur jag skulle öppna upp hålet i väggen lite till men så kom jag på att rörmokaren nog har lämplig borr för det där.

IMG_3824[1] IMG_3826[1]

Idag fick äntligen de flesta pelargonerna flytta in igen. Bara inkastade, får försöka ordna upp det någon annan dag. Kanske att jag kan komma ihåg att vattna dem lite i vinter så att några fler kan överleva vintern. Det blev några pelargoner till slut i år också även fast de flesta strök med i våras och jag inte shoppat loss på en massa nya i år.

IMG_3829[1] IMG_3831[1]

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.