MBSR Yoga #1 – En utmaning…

Går ju den här onlinekursen i MBSR, Mindfulness-Based  Stress Reduction. En dag sent tog jag tag i vecka tre. Gaaah, det visade sig vara Mindful Yoga. Yoga och jag är inte någon speciellt kompatibel kombination. Min stela onda kropp som inte är speciellt förtjust i statisk träning… det här blir en utmaning. Skrattade högljutt åt mina tillkortakommanden under det här första stapplande försöket till mindful yoga.  Fick leta upp en strandmadrass från Hedenhös tid i brist på bättre alternativ. Inte helt optimalt men det fungerade i alla fall hjälpligt. Det får bli till att investera i dubbla yogamattor om det här ska kunna bli någon form av vardagssyssla. Det där med hårt golv, min beniga bak och känsliga knän är inte heller någon bra kombination. Fick börja med att kasta ut hundarna som tyckte att det var väldigt spännande att matte kom ner på golvet. Ett störningsmoment borta. Sen var det katterna som också tyckte att det var otroligt trevligt att matte hade lagt fram den här sköna sängen och dessutom höll sig hyfsat lugn på golvet. Det där med att få vara i fred med lugn och ro går så där här i rucklet. Nåja, efter omständigheterna gjorde jag så gott jag kunde. Kan konstatera att det finns stor förbättringspotential för mitt yogande…

Ubbe Snubbe, Felix och Sören gjorde sitt bästa för att få uppmärksamhet. Det lyckades de inte så bra med i och för sig. Det blir kanske extra mycket mindfulness att vara medveten om deras förehavanden…

Det är en utmaning att koncentrera sig på annat med den där blicken upp i ansiktet.

IMG_7791[1]

IMG_7796[1] IMG_7798[1] IMG_7800[1] IMG_7801[1]

This entry was posted in Mindfulness and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.