Pannan igång… efter lite protest

Kände att det var hög tid att dra igång värmen efter sommaren. Har ändå varit rätt varmt så det är nog ovanligt sent att inte behöva dra igång pannan så här förrän den 22 september. Hade det inte varit för att huset blir så fruktansvärt fuktigt hade det kunnat vänta ett tag till.

Gick i alla fall ut för att starta brännaren. Eller nåja, fick sota pannan först för det har jag prokrastinerat ända sen jag stängde av den i våras… Inte startade brännaren. Den stod där och försökte tända och försökte tända och försökte tända. Jag stod och tittade på med mer och mer ångest för att den inte skulle starta. Till slut gav den upp. Gav den ett försök till och tänkte att jag istället för att stå och titta på den skulle gå in och göra något vettigt istället för att med stigande ångest stirra på en panna. Så det blev mat lagad även idag. Nödmat, varm korv med potatismos. Hemlagat potatismos. När jag gick ut nästa gång för att titta till brännaren hade den startat så snällt. Var visserligen rätt rökigt i pannrummet men det var väl tungt att få ut all rök genom den höga, fuktiga skorstenen. Nu verkar det ha fixat till sig så här på sena kvällen.

Nu när jag tittar på kortet hittar jag vart vattenpasset tagit vägen som jag letade mig halvt fördärvad efter häromdagen… Vad jag nu har haft vattenpasset till ute i pannrummet..?

IMG_5309[1]

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.