Var rädda om leopard/pantersniglarna

Idag när jag vattnade plantorna i hörnrummet hajade jag till först men sen såg jag att det var en kompis som hälsade på inne. En stor fet leopardsnigel låg där i en av chiliplantekrukorna. De kan verkligen bli gigantiska de där. Kom ihåg att leopardsniglarna gör nytta. De äter dött växtmaterial och dessutom ska de tydligen gilla att smaska på unga mördarsniglar. Här hemma vårdas de ömt när jag stöter på dem. Den här fick flytta ut igen.

IMG_3821[1] IMG_3822[1]

Tyvärr är de i försvinnande minoritet jämfört med de enorma mängderna mördarsniglar som invaderat trädgården. När jag var ute på mördarjakt igår hittade jag en leopardsnigel och miljarders mördarsniglar…

IMG_3810[1] IMG_3811[1]

Undrar förresten om de heter mördarsniglar för att de mördar all växtlighet som kommer i deras väg eller för den mordiska instinkt som deras invasion väcker..?

This entry was posted in Trädgård and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.