Så var kabeln till jordningen söndertuggad… igen

Det är så roligt med djur…

Hela tre dagar höll arrangemanget med kabeln till jordningen för elstängslet. Igår kväll upptäckte tjugoåringen att det var trasigt… igen. Det var ännu mer förödelse den här gången. Inte nog med att Hugo böjt ut jordspettet och skyddsröret samt tuggat sönder kabeln. Han hade dessutom lyckats demolera och riva ner blomlådehållaren i metall inklusive blomlåda. Även den stora blomkrukan som stod där hade välts.

IMG_2923[1]

Kom ihåg att fylla på verktygsväskan med en plåtsax igår. Var tur det som det visade sig…

Den börjar bli hyfsat komplett den där verktygsväskan. Det har visat sig att det kan behövas när man bebor ett ruckel på landet…

IMG_2952[1]

Bytte taktik den här gången. Satte ett betydligt längre plaströr som skydd runt övre delen av spettet och kabeln. Eftersom jag hade kommit ihåg att köpa plåtsaxen kunde plaströret också hjälpligt fästas i väggen. Letade nämligen febrilt efter plugg men hittade inga… så skruvarna sitter bara intryckta i hålen. Det kan visa sig ohållbart. Nu sitter i alla fall den kabeln jag skulle ha haft i onsdags när jag gjorde det förra gången.

Någon dag när jag kommer ihåg ska jag nog ta och byta ut eller fixa till även ovanför det vänstra jordspettet. Han står och skäller där hela tiden Hugo. Kan det vara så att det blir någon effekt av elen där som han är förbaskad på..? Varför skulle han annars maniskt skälla ut röret nere vid marken..?

IMG_2954[1]

Det var ett förskräckligt blåsväder i natt. Foderringen hade visst fått lite fötter också. Nu är den dock påfylld. Ska mycket vind till för att förflytta den med en rundbal hösilage i…

IMG_2924[1]

This entry was posted in Byrackor and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.