Rucklets invånare har gjort sin medborgerliga plikt

I samlad tropp åkte vi iväg hela familjen för att kolla till att valsedlarna för Piratpartiet till riksdagsvalet fanns framme som de skulle. Jajamensan, även i vår egen vallokal stod de i stället bland de andra. Mycket bra placering. Ibland blir det där med bokstavsordning bättre än annars. 🙂

Röstat fick vi gjort när vi ändå var där. Fått gjort vår medborgerliga plikt alltså som jag ser det. Som jag sa till tjugoåringen när han inte visste vad han skulle välja till landstinget, ta det som är minst dåligt då, gjorde även jag. Det fick bli Piratpartiet och Anna Troberg till riksdagen och sen Miljöpartiet till kommun och landsting. Den gröna rösten behövs kanske mer än någonsin som motpol till de andra kolosserna/stofilerna även om de har en hel del politik som känns så där. Fast kan inte säga att jag kände speciellt mycket förtroende för någon av kandidaterna som mp ställde upp med till kommunalvalet. Kändes inte som om det var någon som drev frågor som jag tycker är de viktigaste. Eller så hade de bara kassa och skrala presentationer på hemsidan… något förvånande med tanke på det stundande valet.

Som motpol mot det här bruna som verkar sprida sig ska jag försöka göra skillnad genom att anmäla mig till Överförmyndarmyndigheten som aspirant till att vara god man till ett ensamkommande flyktingbarn. Min manifestation för kärlek, öppenhet och medmänsklighet. Det kom en sån efterlysning hem i brevlådan tidigare i veckan.

IMG_0146[1]

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.