Dags att väcka pelargoner och annat

Blev så glad i påskhelgen när jag råkade passera kryddlådan. Där var full fart och samtliga plantor hade överlevt vintern och många dessutom förökat sig rikligt.

20140421 151

Slängde ut alla övervintrade och mer eller mindre döda pelargoner samt en stackars änglatrumpet och en afrikansk lilja som sjöng på absolut sista versen. De brukar överleva bättre utomhus i kylan än inne under min ickeomvårdnad…

Körde en rövare med änglatrumpeten. Planterade om den i ny näringsrik jord, skar ner den helt och satte ner två stumpar i jorden. Får se om den vill leva vidare eller om den ger upp. Har av någon outgrundlig anledning lyckats hålla liv i den i mer än tio år. Grovt misskött har den kämpat på.

Den stackars afrikanska liljan fick också ny jord. Får se om det blir någon ordning på den räliga stackaren också. Den trivs inte heller hos mig… Ni som lyckas, hur vill de ha det för att de ska trivas och blomma?

Började fixa pelargonerna också men hann bara några stycken. Vill det sig väl blir det många pelargoner av några få.

20140421 131 20140421 132

Även om jag brukar vara brutalhård mot mina stackars blommor. Slänger ut dem för tidigt på våren som sagt. Det brukar dock bli väldigt fina kraftfulla pelargoner av den behandlingen så så får det bli även i år. Men när jag kom hem sent igår kväll veknade jag lite och famlade runt i mörkret för att åtminstone bädda in dem i lite fiberduk för att de inte skulle frysa för mycket. När jag kom ut i morse kändes det som att det hade varit en bra idé för även om det inte varit frost nöp det friskt i luften.

IMG_8164[1]

This entry was posted in #blogg100, Blommor, Pelargoner, Trädgård and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.