Pannan på plats – bara resten kvar…

Jaha, vad har hänt i rucklet idag..?

En orkidé har fått hjälp att gå i backen och bästa kopplet har fått sätta livet till… Lämnade hundarna inne när jag åkte iväg för ett möte på förmiddagen. De var hemma själva lite drygt en timme. När jag kom hem låg alla papper som jag haft framme på köksbordet för mitt God Manuppdrag utspridda på golvet liksom lillemans mobil, en söndertuggad vattenflaska som var drygt halvfull från början, en söndertuggad förpackning med bake-upbröd, ett paket mjöl plus lite annat smått och gott. Så, innan jag skulle iväg på eftermiddagen fick det bli en kan-självförbättring av hundgården. Släpade ut en pall som jag placerade där hundarna fått för sig att de ska gräva sig ut. Placerade sen en väldans stor och tung sten för att förhindra vidare utbrytning. Lämnade Hugo och Buddha i hundgården, Fille inne och åkte iväg ett par timmar efter att ha instruerat rörmokaren att om utifall att det kom ett par hundar farandes att slänga in dem i huset. Blev en orolig tur till stan, men alla hundar var där jag hade lämnat dem när jag åkte när vi kom hem igen. Pust…

Kan bara konstatera att det har varit ett rent vidrigt väder idag… jyckarna kunde bada på gårdsplan och som golven ser ut inne…

Hugo och Buddha
Köksgolvet en regnig dag med tre stora jyckar…

Fick reklamerat den trasiga vattenkokaren som nu hade gått sönder för andra gången sen jag köpte den i maj. Betalade 250 kr emellan och fick med mig en ny variant hem. Hoppas att den håller. Vattenkokaren spelar en essentiell roll i vårt liv här i rucklet…

Gamla havrepannan ute. Rörmokarens kommentar: Det var inte konstigt att du hade problem med pannan, skruven är helt slut… Den var från början likadan i toppen som i botten, nu helt konformad. Den har sintrat många gånger den där pannan…

Nya, eller vår nya men begagnade, pannan. En Nibe City från 1999 som jag var och köpte i Dals-Ed. Det är långt att köra t o r Tvååker – Dals Ed med en hästtransport på släp… Är fortfarande lite orolig för att den inte ska fungera. Vattnet inkopplat och pannan fylld. Nu är det rökgasröret som ska på plats. Har blivit lovad att det ska vara klart senast på fredag. Sen elen och pelletsbrännare. Väntar även på leverans av pellets. Snart har vi värme igen… hoppas jag, det börjar bli något kylslaget inomhus.

Med en boll i munnen blir Hugo helt plötsligt åtminstone för en stund en rätt kul kompis att leka med. Hundbus med fart!

Matte… det regnar och är blött ute… hur tänkte du nu..?

Hufo, Fille och Buddha var inte sugna att vara ute i regnet.

Kan inte låta bli att dela med mig av gosbilden från kvällsmyset i soffan, Fille och Hugo.

Fille och Hugo, kvällsmys i soffan.
This entry was posted in Hundar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.