Blidväder

Äntligen hade isklumpen i stora vattenbyttan i hagen tinat tillräckligt för att jag skulle kunna tömma ut den. Fick kämpa en stund för att tippa byttan upp och ner och sen lyfta loss den. Is är tungt

När isen var borta var det bara att fylla på med nytt vatten. Slutkånkat på vatten… åtminstone i några dagar.

T o m i stallet hade isen i slangen tinat så hinkarna kunde fyllas upp där också utan kånkande.

Hur mycket påverkar is marknivån egentligen..? När jag kom hem från jobbet och skulle släppa ut hundarna ur hundgården hoppade Buddha av dörren från gångjärnen. Tur han inte gjort det under tiden jag var på jobbet… Bara att börja hacka is. Det tar på krafterna att hacka is! Tonåringen fick komma ut och hjälpa till att lyfta på dörren igen…. två gånger. Det första dörren gjorde var att hoppa av igen när jag skulle stänga den när vi lyft på den för första gången. Hoppas att jag fick bort tillräckligt av underlaget för att dörren ska stanna på plats hädanefter. Hugo kom en stund för att hjälpa till med ishackandet… han är så hjälpsam. 🙂
Det finns fortfarande en hel del is att hacka bort men det får bli en annan dag…

När jag kom in i pannrummet hittade jag den här yrvakna nässelfjärilen kravlandes på golvet. Vad gör man med en yrvaken nässelfjäril mitt i vintern..? Försökte mig genast på en räddning så klart eller rättare sagt, när jag först hade beskådat den på nära håll förstås. Satte den ovanpå pannan, tänkte att där var lite lagom varmt och gott för en fjäril…

Lite hederligt kroppsarbete i rucklets domäner senare…

Här i rucklet kör vi med gamla hederliga gjutjärnspannor i matlagningen. Har haft bekymmer med att t ex korv fastnar i pannorna. Sen jag förutom olja började slänga i en klick riktigt smör är det knappt några bekymmer alls med att det fastnar i pannan.

Hade ingen som helst ork kvar till att laga mat när jag kom in. Det fick bli nödmat ikväll… korv med bröd med en redig sallad till.

Få lilleman i säng, fixa te och sen ett avsnitt av The Borgias… http://www.imdb.com/title/tt1582457/?ref_=sr_1. Mycket bra serie än så länge även om den är synnerligen brutal…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.