Rocky åkte tåg

Med en skadad hund som inte kunde lämnas ensam och ett jobbmöte som var tvunget i Göteborg gick det inte att få ihop dagen i måndags utan att Rocky fick följa med till jobbet. Han har ju inte varit speciellt intresserad (läs vägrat) av det där att hoppa in i bilen. Tränade med resultat att han åtminstone kom in i bilen med näsan för att nästa gång till och med hoppa upp med frambenen. Det var så långt vi hann med hoppauppibilträningen före det var skarpt läge. Femtonåringen hjälpte till att lyfta in Rocky i bilen när vi åkte iväg på morgonen. Bilen parkerades i Varberg och sen tog Rocky och jag tåget till Göteborg. Var allt lite orolig för hur det skulle gå med det där tågåkandet men han var superduktig Rocky. Efter en kort stund la han sig bara ner där bland alla fötter och sov. Sen fortsatte han att sköta sig ypperligt. Även under stunden som kollegan var hundvakt. Hundpromenaden utmed älven fortsatte på samma sätt. Två hundmöten utan bekymmer. Folket brydde han sig knappt om. Inte ett ryck i kopplet. Tåget hem gick lika bra förutom att det var ett otäckt gap mellan tåg och perrong men efter lite övertalning passerades även detta avgrundsdjup. Så återstod att hoppa in i bilen i Varberg. Döm om min förvåning när han hur snällt som helst hoppade in med framtassarna så att jag kunde hjälpa honom in med bakdelen. En så duktig hund!

 

This entry was posted in Hundar and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.