Löpning #1/2019

Löpning #1/2019 4,7 km. Postade precis att efter förmiddagens maxbelastningstest hade dagens planerade löpning utgått ur programmet när jag noterade hunden i soffan. Det slog mig att imorgon hinns det inte med någon löpning och det blir många dagar utan löpning för jyckarna. Det fick bli omplanering igen. Fystestet hade ju visat att jag var i god fysisk kondition så kastade på mig löparkläderna. Gapade fart på 14-åringen som kom med på cykel. 19-åringen kommenderades att vara ombytt och klar till nästa varv. Draghunden var mer än laddad. Han har ingen som helst förståelse för att matten bör springa lugnt och sansat så här i de förhoppningsvis sista skälvande veckorna av rehabtider. Han drog iväg i ett 4:33-tempo på första kilometern. Den andra kilometern som inbegriper de två lite tuffare backarna av de totalt tre på rundan släpade han med mig i 4:50-tempo. Sen var matten rätt slut och tänkte att jag döööör. Det gjorde jag inte utan kom hem ovanligt snabbt med ett totalt snitt på 4:49 min/km. Nu har jag bra draghjälp. Skulle aldrig klara att hålla ett sånt tempo själv men jag får ändå springa med själv. Han gör inte hela jobbet, draghunden.

Vi hann precis duscha allihop före det var dags att dra iväg till frisören. Det blev bra tajmat. 🙂

14-åringen har kommit på att om han cyklar snabbt är han tillbaka lika snabbt till datorn igen. Han syns som en liten reflexprick där framme vid uppförsbacken.

 

This entry was posted in Hundar, Löpning, Träning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.