Maxbelastningstest för intyg inför arbete på hög höjd

Ska du arbeta på hög höjd, t ex att klara att klättra upp och ner i ett 100 m högt  vindkraftverkstorn, måste du ha ett intyg på att du är i fysisk kondition att klara det. I det testet ingår både koll av syn, hörsel, blodvärde, blodsocker, koordination och så ett maxbelastningstest på motionscykel. Det är vidrigt att göra ett maxbelastningstest på motionscykel. Jag springer milen utan några större bekymmer även om det är jobbigt. Men mjölksyran i låren på den där jädra motionscykeln är inte att leka med. Klarade ungefär 5,5 minut, hade en maxpuls på 180 och fixade en belastning med 280 W, vad nu det innebär..? Jag fick i alla fall klart godkänt på samtliga test. Kan inte skylla på att jag hör dåligt heller för hörseln var bättre än normalkurvan för tanter på 50 år.

Efter 50 ska tydligen det här testet göras varje år. Det blir ju skitbra att få en ordentlig koll på den fysiska konditionen en gång om året!

Löprundan som var planerad före jag kollade kalendern och insåg att det var en dag för arbetstest ställs in och istället lite arbete i soffan med fika.

This entry was posted in Träning and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.