Dahlior och underblommorna inplockade för vinterförvaring

Det är kylslaget och det hotades om snö. Den här soliga men kalla dagen fick både dahlia- och underblomsknölarna flytta in.

Första omgången frösådd av underblommorna blev det inte en enda planta av. Den andra omgången frösådd hade jag helt gett upp om men upptäckte till min stora förtjusning att de fröer som jag bara tryckte ner i en kruka med gammal jord i som stod där för att jag inte kunde med att slänga några överblivna fröer, de hade tagit sig när jag kom hem från semestern på Island. Sen tog det alldeles för länge innan de där stackars plantorna fick komma i jord. De har ändå kämpat på bra och vuxit till sig. Kände mig som en bov när jag grävde upp underblomsplantorna och klippte bort allt det gröna. Hoppas att de klarar vintern nu de där knölarna så att det kan bli en rivstart till våren och jag får se en underblomma blomma.

This entry was posted in Blommor, Trädgård and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.