Det får nog bli ett nytt kylskåp också

Frysskåpet i köket gick sönder för en vecka sedan. Det klarade inte av att hålla temperaturen utan att jag manuellt fick hålla på att reglera med super action freezefunktionen. Kollade runt lite efter nytt frysskåp. Hittade inga som var 180 höga som det gamla var utan de var antingen 176 eller 186 cm höga. Funderade en kort stund och bestämde att det skulle se fånigt ut med ett frysskåp som glipade till överskåpet. Dessutom är de där överskåpen så löjligt små så det får inte plat med något där i vilket fall och här i Rucklet behöver frysvolymen maxas. Det fick bli ett rostfritt skåp som var 186 cm högt som levererades i fredagskväll. Ringde hem 24an för att hjälpa till att försöka få ner det där överskåpet och ställa frysen på plats. Det visade sig bli en hård nöt att knäcka. Överskåpet alltså. Det satt nämligen bom fast. Det tog en bra stund innan vi slutligen fick loss det med en del våld och klurande inbegripet. Så ställdes frysskåpet på plats och jag fick mig ett gapskratt. Det ser inte klokt ut! Den nya frysen ser ut som en jätte bredvid kylen och dessutom sticker den ut säkert nästan en decimeter utanför. Hade inte haft en tanke på att kolla några andra mått än höjden. Hade bara förutsatt att övriga mått var standardmått… varför de nu skulle vara det när höjdmåttet tydligen inte var det..? Jahapp så kan det gå när hjärnkontoret liksom bara spinner loss utan att egentligen koppla in.

Det får nog bli ett nytt kylskåp också vad det verkar… hur nu det överskåpet ska kunna monteras ner eftersom det sitter fast med överskåpet över mikron..?

I vilket fall som helst så är jag väldigt nöjd med den nya frysen. Det blir nog bra det där till slut. Inget sånt där äckligt galler längst ner som samlar hur mycket äckligt damm som helst i ett hem med en massa katter och hundar. Det är visserligen en redig glipa upp till taklisten men det är åtminstone lite utrymme att stuva undan grejer på.

This entry was posted in Renovering and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.