Sista fyra katterna kastrerade

Efter Lotus frikostiga produktion av kattungar förra året är nu de sista katterna kastrerade. Sist ut var Citrus, Tess, Bess och Sträckan igår eftermiddag. Nu är alla katterna kastrerade som bor här i Rucklet. Det är lite sorgligt att inte ha kattungar att se fram emot på en sisådär tjugo år eller så…

Efter hemkomsten från veterinären brukar katterna stängas in i ett rum för att vakna till ordentligt innan de får komma ut till mat och kattlucka. Det brukar ta några timmar. På kvällen vid halv åttatiden var det ett barn som råkade öppna dörren. Ut kom tre katter farande som skjutna ur en kanon, Tess, Sträckan och Citrus. Inte nog med att de sprang ut ur rummet de sprang ut i trädgården också. Sist kom stackars lilla Bess utragglandes. Hon hade svårt att vakna. Hon blev inlyft på rummet igen för observation av tonåringen i några timmar till. Sedan var hon också på benen.

Blir lika fascinerad varje gång en katt varit hos veterinären och gjort en operation av något slag. En kastrering av honkatt är en stor bukoperation. Några timmar senare springer de omkring och busar som om ingenting hänt.

This entry was posted in Katter and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.