Maja ute på ridtur

Två dagar tidigare var det första gången Maja fick på sig en sadel på ryggen sedan hon kom hit till Rucklet. Den här träningsdagen hade Karin Petersen bestämt att vi skulle ut och rida utanför hagen med Maja och BonJovi. Jag tänkte jisses hur ska det gå, men säger Karin att det är dagens träningspass så fick det blir så. Eftersom Maja fortfarande är väldigt rädd för sadeln plockade jag fram en ridgjord att pröva med. Alltså, Maja är helt otroligt duktig. Hon stod hur snällt som helst när ridgjorden lades på. Nästa spännande moment var när gjorden skulle spännas under magen. Inga bekymmer. Sedan satt Karin upp på Maja och jag på BonJovi så red vi ut från hagen. För att inte spä på vardagsedgen mer än nödvändigt red vi grusvägen ner mot grannen. Återvändsgränden. Maja gick först. Första gången med ryttare utanför hagen. Lite spännande tyckte hon att det var men lyssnade på Karin på ryggen. Vi vände och red hemåt igen. Maja bestämde att vi skulle fortsätta förbi infarten till hagen. Det var spännande, det blev lite trav. BonJovi hade inte brått så vi kom lite på efterkälken. Det störde inte Maja speciellt. När vi kom upp till vägen och skulle förbi vägskyltarna blev det jobbigt men lite övertalning från Karin så gick hon förbi. Nu kom hon på att hon gick hemifrån iväg från flocken. Då började det bli riktigt jobbigt även fast BonJovi gick med. Vi gick in på en av grannarnas gårdsplan när det kom en lastbil. Sedan vände vi hemåt igen. Nog utmaning för den här första gången. Det kom bilar så vi gick av vägen för att låta dem passera. Det gick finfint. En mötande bil fick vänta en stund för att vi skulle komma ner på vår grusväg. Maja var inte sugen på att gå hem igen. Hon sölade grusvägen hemåt. Alltså, en så duktig häst hon är Maja! Så rädd som hon var där en stund uppe på vägen och ändå så lyssnade hon på ryttaren och gjorde det hon skulle. Så här bra trodde jag verkligen inte att det skulle gå!

IMG_7760[1] IMG_7761[1]

This entry was posted in Hästar, Hästträning, Nordsvensk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.