Audnas första promenad

Åh vad jag är glad att jag bestämde mig för att ta en ledig dag idag. En mild och solig dag så här dagen före julafton. Det borde nästan vara förbjudet att jobba soliga dagar… åtminstone så här års.

Det har blivit mycket häst. Började med en promenad/ridtur med Skálda och Audna, mor och dotter. Det är bra det där att unghästarna är vana att följa i grimma och grimskaft. Det var första gången som Audna fick följa med. Det går så där i början men efter bara ett litet tag så går det som på rutin. De lär sig snabbt.

IMG_6693[1]

Fast vi kom knappt iväg alls. För Audna tyckte att det var väldigt konstigt att gå ut och förbi öppningen i stängslet. Det är i och för sig bra att de vet att de ska hålla sig i hagen… men till slut så kom hon igenom.

IMG_6664[1]

Det blev några fikapauser. Det är helt galet, det är grönt friskt gräs så här dagen före julafton.

IMG_6672[1] IMG_6671[1]

Audna lyckades trampa sönder grimskaftet så hon fick följa med fritt när vi gick där det är bilfritt på grusvägen över åkrarna. Det tyckte hon var skoj och hon följde med väldigt duktigt.

IMG_6684[1]  IMG_6679[1]

Så blev det träning för Skálda med ryttare på ryggen. Eftersom hon har blivit så rädd och tycker det är så läskigt tar vi det väldigt lugnt. Satt upp och satt där och väntade en bra stund tills hon tog nåt steg. Då satt jag av omedelbart som belöning. Så gick vi en stund och jag satt upp igen. Den här gången fick hon gå några fler gånger och hon tog några fler steg. Det fick räcka med ryttare på ryggen för den här gången. Hon är fantastiskt duktig även om framstegen är små.

IMG_6677[1]

Passade på att miljöträna också. Hösilagebalar kan vara väldigt läskiga… liksom traktorvagnar, stenar, brevlådor, att gå över motorvägen, ett Öresundståg som snabbt passerar alldeles bredvid osv.

IMG_6688[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.