Så var årets lass köttbullar till jul klara.
Egentligen är det dumt att jag inte gör köttbullar oftare för när jag väl rör ihop köttfärssmeten för köttbullar går det ändå rätt snabbt. Behöver ju inte göra på 2 kg köttfärs varje gång…
Utgick från receptet på glutenfria köttbullar i Nytt Bröd – Baka gott utan gluten. Föredrar riktiga råvaror istället för suspekta pulvervarianter så det blev färsk riven gul lök istället för lökpulver.
Recept för 2 kg köttfärs
Vispa ihop:
4 ägg
4 dl grädde
4 tsk salt (blev lite för mycket)
svartpeppar (vitpeppar enligt receptet)
2 rivna gula lökar (enligt receptet lökpulver)
knappt 2 dl majsmjöl (2 dl enligt receptet)
Blanda ner köttfärsen ordentligt.
Rulla köttbullar.
Stek på medelvärme. Jag steker i kokosfett och ghee.
Hemgjorda köttbullar är så gott!
Kommentarer
No Trackbacks.