Antibiotika till Hugo

Hugo skötte sig alldeles lysande hos veterinären. Gnydde lite när de andra hundarna i väntrummet gjorde väsen av sig men inga utfall. Höll sig faktiskt väldigt fint vid mig. Inne hos veterinären skötte han sig t o m exemplariskt. Han höll sig lugn och fin på undersökningsbänken och bara fann sig i undersökningen. Han är allt bra fin Hugo. Tänk om jag bara kunde träna honom lite så skulle han bli en alldeles fantastisk hund tror jag. Resultat: antibiotika i ca tre veckor och tvätta med klorhexidin.
Eftersom Hugo var så duktig så fick jag och barnen glass i stora lass… känn på den logiken.

Eftersom rörmokaren ändrade planerna och kommer för att kika på värmekulverten först imorgon fm istället för i eftermiddags hade jag helt plötsligt tagit tag i fasaden där altanen så småningom ska bli till. 

Det är inte ett helt enkelt projekt. De har byggt huset med lite underliga vinklar och vrår som ställer till det när fasaden ska kläs om.
Var tydligen ett getingbo där ovanför balkongdörren. Det blev ett väldigt irriterande surrande när jag var i närheten och brötade. De var inte helt med på noterna. Får väl försöka leta reda på Radarflaskan och förgifta dem nu när de somnat… räcker det tro..?

Hur sjuttsiken får jag loss stuprännorna? Försökte banka loss där i framkant uppåt men det gick inte alls bra. Det intelligenstestet körde jag på… någon som kan tala om hur jag gör? 

Skadad så klart…

Hugo stjälpte till som vanligt. Snodde bortrivna plankbitar och tuggade på.

Så var han självklart i verktygsväskan och stal både det ena och det andra… 

Kändes så där att riva fodret runt det nya fina köksfönstret. Var ändå bara sex år sen eller nåt som snickaren fixade det…

Han hade dessutom skruvat fast fodret… det var minsann inte det lättaste att få bort. Fick ropa ut tonåringen att försöka skruva ut de där skruvarna som satt som berget. Det gick bättre för honom men fy sjutton… fortfarande hälften kvar. Slitsamt värre…

Somliga de tittar på…

… medan andra har jobbat på i värmen. Förutom det som jag inte vågar mig på ensam är det som ska bort nu rivet. Då är det bara att ropa efter hjälp nu då…

Men hur tjock ska hon bli Melódia..? Nu får hon väl ändå leverera..?

Hugo passade på att smita in i stallet och stjäla en borste när hästarna klippte gräset på gårdsplan. Han är rapp, jycken…

När Fille istället för att springa och gömma sig kommer frivilligt och sätter sig bredvid mig på yttertrappen för att jag ska tvätta hans öra när kommer laddad med alla olika flaskor. Hugo är inte riktigt lika övertygad om att det är en bra sak med det där tvättandet med klorhexidinet.

Kliar nog lite…

Men det är nog skönt när det är klart, det där tvättandet.

Det var väl på tiden, kolla den blommar äntligen klematisen i magnolian. Den har redan bott där i åtskilliga år.

This entry was posted in Hundar, Islandshästar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.