En datorfri dag

Igår hade jag för första gången på jag vet inte hur länge en dag när jag inte startade upp datorn alls. Lite uppkopplad var jag så klart med mobilen men i alla fall.

Satt i skuggan och läste. Bakade fröfrallor, fröknäcke och chokladbollar. Var till stranden en liten stund med tioåringen och grannarna. Badade(!), vad gör jag inte för mina barn… Inviterade mamma som sen lagade mat (smart drag). Städade mitt rum. Där var så äckligt bakom sängen men nu är det rent! Hugo passade på att äntligen hitta en bra sovplats på lakanen jag slängde ut för att skaka före tvätt…

IMG_9495[1]

Sen, kors i taket, kånkade jag fram cirkelsågen, rekade material ute i ladan och satte igång att bygga flugdörrar.

image

Det har varit en att görasak i åratal men nu äntligen fick jag tummen ur. Tanken är att vara förberedd inför den stora fluginvasionen som brukar komma lite senare under sommaren. Rekade inte innan utan det fick bli lite trial and error och slängde ihop två ramar, en till ytterdörren och en till altandörren. Hade tänkt klä dem med tyg men Hugo och diverse katter satte effektivt stopp för det genom att snabbt i ett obevakat ögonblick ockupera och smutsa ner projektet. Får bli en tvätt av tyget först… Det kanske inte var så dumt med lite prokrastinering av just det momentet. Det kanske är bra att fixa gångjärnen först och se så att ramarna får plats innan tyget häftas på. Framförallt ramen till ytterdörren kan vara någon halv centimeter för bred.

IMG_9491[1]

 

This entry was posted in Hundar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.