Varde ljus!

Vad har ni gjort idag..? Jag har grävt och grävt och grävt och sen har jag grävt lite till… medan elektrikern har fixat el med assistans av sambon. Började med att forcera infartsvägen. Det där att gräva i hårt packad gammal grusväg… det är så där. Spettet fick jobba hårt idag liksom spaden.

IMG_5904[1] IMG_5905[1]

Hade köpt en säck gjuta enkelt för att gjuta fast stolpen men fick ändra planen eftersom det var för kallt. Grävde ner den till ca 65 cm djup. Det får duga så länge.

IMG_5913[1] IMG_5916[1]

Då var stolpen på plats. Hade från början tänkt att gräva ett absolut minimum. Egentligen bara så att skyddsröret kom under mark. Sen när jag stod där och grävde idag kom jag på bättre tankar. Där det gått relativt lätt har jag grävt kanske 30 cm djupt med kanske 15 som minst där det varit väldigt besvärligt.

 IMG_5919[1] IMG_5922[1] 

T ex var det väldigt besvärligt förbi öppningen till nedre hästhagen. Där var stenhårt och bara grus och sten. Eftersom det var brått att få igen just den schakten där hästarna passerar regelbundet för att komma till maten grävde jag så gott det gick och skyfflade sen igen just där. Liksom den delen som går under trädgårdsinhägnaden för att hundarna inte ska få för sig att fortsätta gräva sig ut där… Har fortfarande kvar att gräva ytterligare nästan hela biten utefter vägen. Kanske 25-30 m eller så. Tänk så kul jag ska ha det…

IMG_5927[1] IMG_5917[1]

Grävningen är inte klar och det sista finliret in i pannrummet är inte heller klart. Men kolla, nu är det en fungerande sensorstyrd lampa ute vid parkeringen och ett uttag att koppla min motorvärmare till.

IMG_5930[1]

Det är väl inte alltför illa med utfodrandet för frivilligarbetare i rucklet. Idag har det serverats nybakt både bröd till frukost och chokladmuffins till fikat.

Tack snälla för hjälpen!

Kroppen protesterar kraftigt efter allt grävande men ska försöka ta mig upp ur soffan, in i duschen och iväg på konsert på Grand i Falkenberg, Shurman spelar ikväll. Brått, brått…

This entry was posted in Renovering, Ruckel and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.