Vad stoppar vi egentligen i oss..?

Har det senaste halvåret fördjupat mig en hel del i hälsofrågor och har då trillat över än den ena än den andra rätt anmärkningsvärda informationen om allt gift som finns i vår omgivning och som vi gladeligen stoppar i oss på det ena eller andra viset. Det kan måhända vara så att allt inte stämmer men jag är benägen att tro att en hel del faktiskt gör det. Det manar till eftertanke om vad jag är villig att utsätta mig och min kropp för.

Naturskyddsföreningen skriver om tre äckliga ämnen i maten, dvs rester av bekämpningsmedel. Facit: Ät ekologiskt!

Äkta Vara skriver om citronsyran utan citroner. Stämmer den här beskrivningen av tillverkningsprocessen vill i alla fall jag aldrig någonsin mer äta den citronsyran…

Testfakta har analyserat konservburkar och halten Bisfenol A. Konserverad mat innehåller ofta ämnet bisfenol A som är ett hormonstörande ämne vilket har påvisats i olika hög grad i bl a kokosmjölk.

Har även läst en hel del om fluor/fluorid på sista tiden. Från att ha trott på tandvården att fluor är en nödvändig del för bra tandhälsa är jag inte alls lika övertygad längre. Så pass att vi i rucklet numera borstar våra tänder med fluorfri tandkräm.

Några fluorlänkar:

Användning av fluor i tandvården

Kemist varnar för fluor

Fluor i dricksvattnet kan ge cancer

This entry was posted in Hälsa, Mat. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.