Varför sova när jag kan baka..?

Efter en tripp till Småland och ett nytt projekt igångsatt var det bara att kasta mig ut för kvällstjänst i rucklet. Fixade en extra vattentunna till hästarna så ska de förhoppningsvis inte hinna dricka upp innan jag hinner fylla på mer.

IMG_5800[1]

Sören verkar ha bra läkkött som vanligt… de två varböldshålen läker fint trots att Hugo hjälper till att tvätta så fort han kommer åt.  Det är tur Sören läker bra med tanke på hur han är ute och ser till att få nya sår hela tiden…

IMG_5806[1]

Varför försöka komma i säng när tonåringen droppade idén att jag kunde baka något ur kokboken jag kikade i igår..? Provade glutenfria chokladmuffins. Visst är det hyfsat gott men det är en annan smak än bakat på vetemjöl. Får hoppas att jag vänjer mig för godare än så här blir det nog inte…

IMG_5811[1] IMG_5813[1]

Recept

Blanda det torra:

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 dl rörsocker

1 msk psylliumfröskal

1 dl rismjöl

0,5 dl maizena

0,5 dl mandelmjöl

1 msk kakao

Rör i 75 g smält smör och 2 ägg.

Blanda snabbt ihop.

Klicka ut i 12 muffinsformar.

Grädda i 180 grader i 15-20 min.

Recept ur Friendly Bread Baka Glutenfritt. En rätt bra bok om att baka glutenfritt förutom att durramjöl är en standardingrediens och det finns inte att få tag i varken i Varberg eller Falkenberg. Trots idogt tjatande varenda gång jag är och handlar både på Kvantum i Falkenberg och Coop i Varberg…

This entry was posted in Glutenfritt, Islandshästar, Mat and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.