Genomgångsrummet bredspacklat

Var lite orolig inför den här bredspacklingen. När jag gjorde i ordning det blå rummet, spm numera är grått, när vi flyttade in för nästan tjugo år sedan fick jag inte till det med bredspacklingen. Slutade med att jag höggravid stod med en liten fjantig spackelspade och spacklade i stort sett hela rummet. Det tog evigheter men till slut blev det färdigt. Ikväll tog jag tag i spacklingen av genomgångsrummet. Fick till det ganska bra med den där bredspacklingen och då gick det rätt fort. Redan klart en första vända. Inte blev det perfekt men förhoppningsvis tillräckligt bra. Det är inte helt enkelt när det är tapetrester kvar under som släpper då och då med det våta spacklet. Är i vilket fall väldigt nöjd med allt slitet med att riva bort så mycket tapet som gick. Med alla dessa lager tapet under hade jag inte fått till det alls med spacklingen. Gick åt typ en halv sån där stor spackelburk. Nu får spacklet torka. Sen slipa och fixa till med mer spackel där det inte blev bra. Efter det är det dags att förklistra och sen tapetsera. Fast, taket ska förstås målas och de gamla plast-och linoleummattorna ska tas bort först. Då får det blir slipning vägg, takmålning omgång ett, riva bort mattorna, fixa-till-spackling vägg, måla tak lager två, slipa vägg, förklistra, tapetsera, lägga golv, sätta lister. Det kommer ta några dagar.

This entry was posted in Förbättringar i Rucklet, Renovering and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

1 Response to Genomgångsrummet bredspacklat

  1. Pingback: Slipat och förbättringsspacklat | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] att ha bredspacklat igår kväll var det dags att slipa ikväll. Fy för den lede vad det är slitsamt att renovera. Det hade gått […]