Kaninungarna har fått flytta in

Idag var nästa kanin död. Flisan, eller kanske Flisen eftersom det visade sig vara en hane, som glad och nöjd hoppade omkring i buren i går, var idag stendöd. Nu är alla tre vuxna kaninerna döda. Inom en vecka. Så konstigt. De var inte speciellt gamla, mellan ett och tre år. Kola som varit på rymmen sen jag var på Island fick avlivas när hon kom hem med en allvarlig benskada. Kakao låg död i buren för ett par dagar sen och idag var det Flisan. För att ha bättre koll på kaninungarna fick de flytta in. En hundbur som förtärktes lite med kaninnät i botten där maskorna var glesa får duga som provisorisk kaninbur. Buntband är bra grejer.

Vad i hela friden kan ta död på kaniner på det här viset? Har fått förslag på att fluglarver kan vara en orsak men vad kan det annars vara?

This entry was posted in Kaniner and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.