Hundgrind till plåtisen

Har funderat mycket på hur jag ska få till någon form av instängning av hundarna i plåtisen. Först tänkte jag sätta hundburar under sängen. Det skulle ta upp i stort sett hela lastutrymmet plus att det skulle bli för lågt i tak för Rocky. Alternativt skulle sängen behöva hissas upp permanent fö högre höjd i lastutrymmet och hundarna, och matten, skulle få klättra högt för att komma upp i sängen. Det alternativet dissades.

Det skulle vara mycket mer praktiskt om de åkte i sängen eftersom de ändå ligger där och sover på natten. När jag så beställde en ny fin alu-flex hundbur till Volvon passade jag på att få fixat en hundgrind till plåtisen. Det var inte helt enkelt att lista ut hur den där grinden skulle se ut för att fungera. Väggarna är förskjutna och det blev ett glapp under grinden vid öppningen mot sängen. Med lite gemensam tankemöda med svetsaren fick det bli en grind som kan öppnas inåt sängen med en vinkel mot sängen i botten. Grinden lyfts av ganska enkelt från gångjärnen när den inte behövs. Grinden väger väldigt lite vilket är synnerligen väsentligt i plåtissammanhang. Det blev inte världens snyggaste lösning men funktionell.

På vägen hem från Hannäs fick hundarna dela sängen med hundburen till Volvon.

This entry was posted in Hundar, Husbil, Plåtis and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.